وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد:

بیش از ۱۰۰ پهنه معدنی در کشور تعریف شده است

وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهارداشت: بیش از ۱۰۰ پهنه معدنی در کشور تعریف و از علاقه‌مندان و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای مطالعات اکتشافی این پهنه‌ها دعوت شد که برای بیش از دو سوم این پهنه‌های معرفی‌شده، قرارداد منعقدشده است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری یزد به نقل از مهر، «محمدرضا نعمت زاده» روز سه‌شنبه 27 تیرماه در مراسم آغاز عملیات اجرایی معدن سرب و روی مهدی‌آباد مهریز اظهار داشت: بیش از ۱۰۰ پهنه معدنی در کشور تعریف و از علاقه‌مندان و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای مطالعات اکتشافی این پهنه‌ها دعوت شد که برای بیش از دوسوم این پهنه‌های معرفی‌شده، قرارداد منعقدشده است.
وی عنوان کرد: با برخی سازمان‌های تخصصی مثل انرژی اتمی که بسیاری از پهنه‌های کشور را به بهانه استخراج اورانیوم قرق کرده بود و ما از بسیاری از این پهنه‌ها محروم بودیم، مذاکراتی انجام داده‌ایم و قرار است این اکتشافات را به‌طور مشترک انجام دهیم.
نعمت زاده یادآور شد: البته هنوز نمود بیرونی این تفاهم به آن صورت نیست چون به هر صورت بحث اکتشافات زمان‌بر است و بدون داشتن اطلاعات کامل سرمایه‌گذاری در معدن بسیار پر ریسک و پرهزینه است.
وی در مورد معدن سرب و روی و باریت مهدی‌آباد نیز بیان کرد: باوجود سابقه طولانی باطله برداری از این معدن، مخزن اصلی در دوسه‌ماهه گذشته شروع به باطله برداری شده است و اعلام می‌کنیم که سرعت عمل کار باید بالا برود زیرا آخر سال آینده این کنسانتره را نیاز داریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: گرچه ظرفیت اعلام‌شده، تمام آن نیست اما امیدواریم ظرف چهار سال آینده بتوانیم به تمام ظرفیت برسیم و با توجه به ظرفیت بیش از میزان تعیین‌شده، در کنار برداشت، اکتشاف جدید نیز انجام می‌شود.
وی با اشاره به اینکه با حضور بخش خصوصی توسعه صنعتی کشور تسریع می‌شود، تصریح کرد: بخش خصوصی را به میدان آورده‌ایم و این از سیاست‌های دولت است که بخش خصوصی سرمایه‌گذاری و دولت حمایت و پشتیبانی کند.
نعمت زاده در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر تولید صادرات محور اظهار داشت: به‌تازگی طرح بزرگ‌ترین کارخانه تولید تنقلات با صادرات چند صد میلیارد دلاری به خارج از کشور تصویب و برای سرمایه‌گذاری آن تصمیم‌گیری شده است که یکی از اقدامات بزرگ در حوزه صادرات تنقلات است.
وی تأکید کرد: اگر بخواهیم صادرات محور شویم، چاره‌ای جز سرمایه‌گذاری باهدف صادرات و بازارهای صادراتی با اشل بزرگ نداریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: ما در بسیاری از زمینه‌ها بازار داریم اما جنس برای صادرات نداریم و برعکس در برخی موارد نظیر سیمان یا کاشی و سرامیک ظرفیت تولید وجود دارد اما به دلیل شرایط منطقه‌ای و رکود در بخش مسکن، تولید گسترده و صادرات نداریم که امیدواریم به‌زودی این مشکلات برطرف شود.
نعمت زاده اظهار امیدواری کرد: معدن روی مهدی‌آباد هرچه سریع‌تر به کمک فرآوری در بخش فولاد بیاید زیرا ما اکنون در شرایطی قرار داریم که باید بانفوذ به عمق صنعت به سمت ایجاد ارزش‌افزوده برویم.
وی یادآور شد: ما زمانی سنگ‌آهن صادر می‌کردیم اما اکنون به سمت صادرات فولاد آمده‌ایم به‌نحوی‌که سال گذشته ۴.۸ میلیون تن فولاد صادر کردیم و امسال نیز برنامه‌ریزی شش تا هفت میلیون تنی برای صادرات راداریم و می‌توانیم همین فولاد را با روی گالوانیزه کرده و فولاد گالوانیزه صادر کنیم و این به معنای ایجاد ارزش‌افزوده خواهد بود.
نعمت زاده تصریح کرد: معدن، خمیرمایه سفره صنعتی کشور است بنابراین باید هر آنچه داریم را با دقت کامل و با رعایت مسائل زیست‌محیطی و مسائل فنی و .... استفاده کنیم و طوری باید برداشت کنیم که تمام ذخیره آنومالی و فلزی را بتوانیم مورد بهره‌برداری قرار دهیم.
 

مطالب مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.
افزودن نظرات